reede, 18. aprill 2008

16. aprill

" 16. märts. Kell on 2. 45 öösel vene aja järgi. Paremas ülemises koikus. Äärmiselt unine."
(Parandus: tegelikult oli 17. aprilli öö, aga ma olin liiga unine õige kuupäeva jaoks.)
Ma ei mäleta, mis kell me täna ärkasime. 8? Igatahes otsustasime hommikul Virgega duši(ruumi?) oma silmaga kaema ja järele proovima minna. Jah, me võtsime selle julguse kokku. Tegemist tegelikult mingisuguse duširuumilaadse ollusega, aga mitte päris, sest selles asus küll dušš, aga ruumiks seda siiski nimetada ei saanud. Peale eelpoolnimetatu asus seal veel üks valge , umbes 60kraadise nurga all valge plastiktool(täpselt selline, mis kuulub tavalisse komplekti "4 aiatooli+laud+päikesevari". Aga sealne oli ainueksemplar, kaunistatud umbes sentimeetripaksuse räpakihiga, mis koosnes enamasti mustadest surnud naharakkudest, natukene surnud juuksekarvadest, ülejäänud oli niisama mustus. Pesin hambaid Värska rabarberiveega, mis suhkrusisalduse tõttu mu hammastele eriti ei meeldinud. Lõppkokkuvõttes tundisn end pärast pesu veel mustemana, kui seda olin ennem.
Seeejärel suundusime tuttavasse ja luksuslikku Gloria restorani, kus meile pakuti veelgi tuttavamat(eilsest tuttavat) kapsasalatit ja veelgi luksuslikumat juustuvõileiba.
Edasi suunati sammud Viburi kindlusesse, mis oli meie esinemispaik. Seadsime oma asjad valmis, tegime proovi ning aitasime kama ja võileibade valmistamise ning Vana hea pealinna väljavalamisega. Kella kaheteistkümnene kontsert läks hästi ja meid võeti suhteliselt soojalt vastu. Meile räägiti, et tung sinna oli nii suur, et kõikidest koolidest valiti välja ainult paar inimest, kes meid ja Kuljust kuulama said tulla. Ehk siis Viiburi eliit, mis koosnes enamasti teismelistest vene poistest, kes paistsid end tundvat maailma kõige õnnelikema inimestena, kui said kuidagi kätte klaasid Vana Tallinnaga. Konverentsil, kus pakkusime ka eesti toitu, küsisid kaks vene prouat mult vene keeles midagi ja ma vastasin "tšornõi hljeb i masla", aga konks asja juures on see, et mul ei ole siiani õrna aimu sellest, mida nende küsimus tähendas, aga midagi on ju viisakas vastata.

Lõunasöök toimus seekord veelgi tuttavamas kohas.......restoran "Glorias"muidugi, kus sõime veelgi tuttavamat kapsasalatit ja seenesuppi, teised said kiiremini ka oma viinerid ja friikartulid kätte. Mulle otsustati neid mitte tuua, isegi pärast mitmekordset küsimist, jõudsid need kohale 20 minutit pärast seda, kui teised lahkunud olid, seega oli kontsertini aega kõigest pool tundi. Viimane läks hästi, "Kodulaulu" lõpuks ei pidanud ma vastu ja kummardus tuli koos pisaratega, aga võrreldes kodu ja Viiburi kodu(st) olemist-kodu see on rohkem veel, kui sõnas selgeks teeb.
Peale kontserti läksime omandama pidulikku õhtusööki restoranis "Gloria", kus lubati meile spetsiaalset "Firmarooga". Ootasime huviga ja lõpuks see saabuski-firmaoog ehk hommikune seenesupp, milles olev vedelik oli nüüdseks asendatud õliga ning peal ilutses suur hunnik ketšupit, mille kõrval teine hunnik hapukoort. Sõin sealt ära kõik asjad, mis olid vähegi seene moodi, ehk siis mitte midagi. Nii toimisid ka paljud teised.
Õhtul anti meile vaba aega ja tutvusime Viiburi vaatamisväärsustega nagu venelased, põdrad selle kõige otsesemas või siis täis topitud tähenduses( sest soomlasi seal protsentuaalselt ei ela) ning erinevate hoonetega, mille pildid asuvad teksti kõrval. Jalutuskäigu lõpul laulsime kohaliku luksushotelli kohvikus hüvastijätulaulu" Ilus ilm" Eesti Vabariigi kultuuriatašeele, pärast mida leidsime palju kohalikke elanikke uksest ja aknast meid uudistamas...nagu mingisuguseid põdratopiseid. Kohaliku mehe sõnul, jah, just selle sama, kes ei suutnud ikka veel arusaamisele jõuda, kes ta on, ei pidavat eestlastel, soomlastel, inglastel ja sakslastel midagi vahet olema. Õhtul hilja rääkisime KKK(Kaisu, Kärdi ja Karolini) toas mõnusalt Chalice`i, Ehalat, Dagöt ja teisi kuulates juttu. Sellele järgnes elu hirmsaim tualetielamus-Põrand, paber, lagi, seinad- kõik olid täis konkreetset ******.
Homme on ärasõit 9. 15. Tegelikult olen siinsete elutingimustega isegi tasapisi ära harjuma hakanud. Und!

0 kommenteeringut: